Chalet Helena

Mauterndorf - Lungau - Salzburgerland

De burcht van Mauterndorf

Burcht Mauterdorf 1Burcht Mautendorf is gebouwd op de plaats van een oude Romeins fort dat dateert uit 326 na Christus of eerder. Het fort beschermde de Romeinse bergweg van Teurnia aan de Radstädter Tauern Pass en Iuvavum (Salzburg) en diende als residentie voor de Romeinse provinciale beheerder. Het oorspronkelijke fort werd tijdens de Grote Migratie vernietigd.

Burcht MauterndorfIn latere jaren is Burcht Mauterndorf op deze locatie gebouwd en werd gefinancierd en ondersteund door een tol (maut) inzamelsysteem voor de nabijgelegen weg. Bewijs voor deze komt van een akte geschenk van keizer Hendrik II in het jaar 1002. "Dorf" is a German suffix for village or settlement. "Dorf" is een Duits achtervoegsel voor dorp of nederzetting. The toll system supported the castle until 1253 when the castle came into the possession of Archbishop .Het tolsysteem ondersteunde de burcht tot 1253 toen kwam de burcht in het bezit van aartsbisschop Leonhard von Keutschach als onderdeel van een grote overgang in de vernieuwing van de nabijgelegen Radstadt .

Hermann Epenstein, a Christian of Jewish descent, whose father was an army surgeon in Berlin,became a German staff surgeon in his own right. Hermann Epenstein, een christen van Joodse afkomst, wiens vader een legerchirurg in Berlijn was, werd een Duitse stafchirurg. Middels een donatie aan de Kroon werd Hermann, Ridder von Epenstein. In 1894 he purchased Burg Mauterndorf and refurbished and restored the castle for use as a residence. In 1894 kocht hij de burcht Mauterndorf en renoveerde en restaureerde de burcht voor gebruik als woonhuis. The property would later pass to his widow and then to , on his widow's Het pand is later doorgeven aan zijn weduwe en vervolgens aan Hermann Göring in 1939.

Herman Göring fled to this castle at the end of World War II. Herman Göring vluchtte naar dit kasteel aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. He surrendered to the US Army at Bruck. Hij gaf zich over aan het Amerikaanse leger in Bruck.

Currently the castle is owned by Wernfied Gappmayer Lungau Regional Museum. Momenteel is het kasteel eigendom van Wernfied Gappmayer Lungau Regional Museum. A number of other enterprises share the premises including a noted local restaurant and catering service. Je kan hier nu terecht voor een lekker hapje eten en genieten van de bezienswaardigheden.

Mauterndorf

Humidity:
Wind: at
/
/
/
/
KWeather is powered by Kaleidoscoop

Link Chalet Plus voor prijzen