Chalet Helena

Mauterndorf - Lungau - Salzburgerland

Skiën in Mauterndorf

Skigebied-lungauIn de winter is Mauterndorf een hemel op aarde voor alle skiërs en snowboarders. Alleen de aanblik al van het skigebied Grosseck-Speiereck laat het hart van elke skiër of snowboarder sneller kloppen. Mauterndorf ligt nabij het skigebied Lungau en het skigebied Lungo, zodat niets in de weg staat van een gevarieerde ski- of snowboardvakantie in Oostenrijk. Dit geldt ook voor gezinnen met kinderen. Er zijn talrijke blauwe pistes in de skigebieden en worden beschouwd als bijzonder gezinsvriendelijk.

Skigebied Grosseck-Speiereck

skigebied-grosseckDit skigebied dat is erg populair bij gezinnen en gevorderde skiërs en ligt op ongeveer 1 km van het centrum van Mauterndorf . De pistes strekken zich uit van 1100 m tot 2400 m hoogte, en biedt prachtige skipistes van alle niveaus. Zelfs beginnende skiërs en snowboarders kunnen hier makkelijk uit de voeten.
Totaal 47 km piste, van welke 23 km gemakkelijk (blauw), 17 km-medium (rood) en 7 km moeilijk (zwart). Er zijn 2 Gondel, 5 stoeltjesliften en 4 Sleep liften.

Skigebied Obertauern

skigebied-katschberg 2Slechts 17 km vanaf Mauterndorf bevindt zich de Obertauern, die bekend is van zijn pistes en de après-ski . De Obertauern biedt de best verzorgde pistes aan ervaren en beginnende skiërs vanaf eind november tot begin januari.
Totaal 100 km piste, waarvan 60 km gemakkelijk (blauw), 36 km-medium (rood) en 4 km moeilijk (zwart). Er is 1 Gondel, 18 stoeltjesliften en 6 T-bar liften.

Skigebied Katschberg-Aineck

skigebied-KatschbergOp 8 km afstand bevindt zich het skigebied Katschberg-Aineck gelegen bij het plaatsje St. Margarethen im Lungau. De pistes strekken zich uit van 1066 m tot 2200 m hoogte in het bekende Katschberg skigebied op de rand van Salzburg en Karinthië.
Totaal 70 km piste, waarvan 10 km eenvoudige (blauw), 50 km-medium (rood) en 10 km moeilijk (zwart) hellingen. Er zijn 2 gondelbanen, 6 stoeltjesliften en 8 liften.

Skigebied van Fanningberg


Skigebied-fanningberg 2Mauterndorf ligt op ongeveer 11 km afstand van het kleine maar zeer familie geschikte skigebied van Fanningberg. Fanningberg is makkelijk te bereiken middels een goed begaanbare bergweg. Duidelijk is dat de pistes geschikt zijn voor de beginnende en gevorderde skiërs en snowboarders.
Total 41 km piste, van welke 18 km gemakkelijk (blauw), 22 km-medium (rood) en 1 km moeilijk (zwarte) pistes. Er zijn 2 Stoeltjesliften en 3 T-bar liften.

Mauterndorf

Humidity:
Wind: at
/
/
/
/
KWeather is powered by Kaleidoscoop

Link Chalet Plus voor prijzen